مانیتورینگ ( Monitoring ) و دیده بانی روزمره تجهیزات شبکه و سرورها – راه اندازی مرکز تماس ( call center) برای کاربران به منظور اعلام مشکلات شبکه و سیستمها – پیگیری و رفع مشکلات شبکه جهت عملکرد صحیح سیستمها – ثبت درخواستها و خدمات انجام شده در نرم افزار پشتیبانی شبکه جهت تجزیه و تحلیل وقایع در آینده – مشاوره و پیاده سازی راهکارهائی جهت پیشگیری از بروز خرابی های شبکه – پشتیبانی و نگهداری سیستم عاملهای سرور – بررسی وضعیت امنیت کلی شبکه با هدف کاهش ریسک – ایجاد و یا محدود نمودن دسترسی کاربران به منابع شبکه – اقدام فوری در مواقع بروز مشکلات امنیتی مانند حملات سایبری – برگزاری جلسات هفتگی و ماهیانه جهت ارزیابی وضعیت موجود و بررسی مشکلات بوجود آمده – طراحی و اجرای سیاستهای امنیتی در سازمان با هماهنگی مدیریت ارشد سازمان – ایجاد و مدیریت مرکز عملیات امنیت در بخش پشتیبانی شبکه – آموزش مداوم تیم پشتیبانی و ارائه اطلاعات لازم – آموزش کاربران شبکه با هدف کاهش مشکلات شبکه ای و امنیتی – سرویس، نگهداری و تعمیرات تجهیزات رایانه ای شامل کلیه خدمات سخت افزاری، نرم افزاری، شبکه و UPS و همچنین تامین کننده تجهیزات انواع لپ تاپ،سرور،دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات و انجام سرویس های دوره ای سخت افزاری.
ارائه خدمات نگهداری و پشتیبانی ازسخت افزارها و سرویس دوره ای – ارائه خدمات نگهداری و پشتیبانی از تجهیزات Passive شبکه شامل کابل، داکت،رک و … – ارائه خدمات نگهداری و پشتیبانی از تجهیزات Passive شبکه شامل کابل، داکت،رک و … ، – ارائه خدمات نگهداری وپشتیبانی از تجهیزات اتاق سرور شامل رک، سرور، UPS …، – تهیه مشخصات کامل سیستمها، سوئیچ ها، روترها – ارائه شناسنامه تجهیزات به کارفرما، ارائه خدمات نگهداری و پشتیبانی از سرویس های نصب و راه اندازی شده، – ارائه خدمات برنامه زمانبندی و تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات، آنالیز و تفسیر Log سرورها و اینترنت و ارائه گزارش، – کنترل ترافیک شبکه و Monitoring سرویس های نصب شده بروی سرور و تهیه گزارش، *- ارائه خدمات کابل کشی و داکت کشی و ایجاد نودهای جدید در شبکه، نگهداری تجهیزات ارتباطی WAN، به روز رسانی ویندوز تمام Client ها و سرورها با استفاده از سرویس، اجرای شبکه های با سیم (ANSI , TIA , EIA , BSI )، اجرای شبکه های بیسیم (TSB , ISO/IEC TR)، عیب یابی شبکه های کابلی و وایرلس
سرویس ،نگهداری و تعمیرات تجهیزات رایانه ای ]… شما را تنها نمی گذاریم …
شـرکت فناوری اطلاعات آرامین از سال اول تاسیس، خدمات و پشتیبانی شبکه و کامپیوتر را در مراکز مختلف آغاز و تا امروز نیز منشاء خدمات مثبت و متنوع در این زمینه بوده است. بسیاری از مجموعه های طرف قرارداد با وجود دشواری ها و فراز و نشیب هایشان در بخش انفورماتیکی خود ، بارها این شرکت را تنها گزینه جهت حل مشکلات خود ارزیابی نموده اند. ثبت مراحل سرویس نگهداری (از درخواست مشتری، تا حل مشکل )، جهت گزارش گیری و برنامه ریزی مدیریتی، از اقدامات نوین بخش پشتیبانی سخت افزار محسوب می گردد.
۱- روشن نمودن دستگاه در حضور کاربر و بررسی مراحل بوت از ابتدا تا ورود کامل به محیط ویندوز
۲- ثبت مشخصات فنی قطعات دستگاه ، اطلاعات شبکه ای و مشخصات عمومی سیستم و کاربر با توجه به نیاز واحد انفورماتیک ( معمولا جهت استفاده در نرم افزارهای کنترل و آمار و گزارشها استفاده می گردد )
۳- پرسش از کاربر جهت ذکر موارد ومشکلات دستگاه در صورت وجود مشکل ( در صورت داشتن قرارداد پشتیبانی پس از سرویس حل میگردد و در غیر این صورت به بخش انفورماتیک گزارش می شود ) ۴- خاموش نمودن کامل دستگاه و نظارت بر صحت مراحل SHUTDOWN
۵- باز کردن دستگاههای متصل بیرونی نظیر مانیتور ، چاپگر ، اسکنر و سایر دستگاهها
۶- انتقال کیس دستگاه ، مانیتور و سایر متعلقات به محل سرویس ( محل سرویس که قبلا مشخص گردیده و دارای شرایط خاص می باشد . ) ۷- باز نمودن قسمتهای ( به ترتیب ) : دربهای کناری کیس ، پاور ، درایو های نوری ، فلاپی درایو ، کارت گرافیک ، کارتهای شبکه و مودم ( در صورت وجود کارتهای دیگر ) – رم – فن CPU – CPU – مادر بورد
۸- تمامی قطعات جداشده به این ترتیب سرویس میگردند :
· گرفتن باد با فشار بالا توسط دستگاه بلوور
· قسمتهای اتصالی قطعات با اسپری خشک شوینده شسته و با مسواک نرم تمیز میگردد .
· قسمتهای حساس را با قلم مو نرم گرد گیری می شود .
· قطعاتی که دارای فن می باشند ، فن آنها را در صورت نیاز روغن کاری نوده و با قلم مو قسمتهای داخلی آنرا تمیز می نماییم .
· جعبه پاور دستگاه باز شده و داخل آنرا باد فشار بالا می گیریم . فنهای آنرا در صورت نیاز روغنکاری می کنیم .
· در صورت نیاز درایوهای نوری باز شده و سرویس میگردند .
· تمامی اسلتهای روی مادربورد با اسپری خشک و مسواک و قلم مو تمیز شده و سرویس می گردد . · داخل کیس را باد فشار بالا گرفته و سپس با دستمال پارچه ای نرم و اسپری تمیز کننده داخل و بیرون آنرا تمیز می نماییم .
۹- پس از خشک شدن قطعات آنها را دوباره اسمبل کرده و درب جعبه کیس را می بندیم .
۱۰-درب جعبه مانیتور را باز نموده و داخل آنرا گرد گیری می کنیم . ۱۱-کل سیستم را روشن کرده و تست می کنیم .
۱۲-دستگاه را به محل مورد استفاده منتقل کرده نصب ، روشن و تحویل کاربر می دهیم .
۱- از چاپگر تست چاپ گرفته میشود . و در صورت وجود مشکل آنرا یادداشت می کنیم ( در صورت داشتن قرارداد پشتیبانی مشکل آن رفع گردیده و در غیر این صورت به بخش انفورماتیک گزارش میشود . ) ۲- کارتریج در آورده میشود
۳- پنلهای چاپگر باز میشود .
۴- قسمتهای زیر به ترتیب با الکل و اسپری سرویس می گردد : لیزر یونیت – پیکاپ و پد – کاست کاغذ – بخش کشنده کاغذ ۵- قسمتهای داخلی را با فشار بالای باد تمیز می کنیم .
۶- همه پنلها را با الکل و اسپری تمیز کننده تمیز می کنیم .
۷- قطعات باز شده و پنلها را پس از خشک شده بسته و از دستگاه تست چاپ می گیریم .
۸- دستگاه به محل مورد استفاده منتقل شده و تست و تحویل کاربر می گردد .
(B چاپگر سوزنی:
۱٫ از چاپگر تست پرینت گرفته می شود .
۲٫ ریبون ، هد و پنل کنترلی جلوی دستگاه باز می گردد .
۳٫ قسمتهای جدا شدنی بیرونی را باز کرده و با الکل و اسپری تمیز کننده سرویس می کنیم .
۴٫ کاور چاپگر باز میشود و قسمت بیرونی و داخلی آنرا با الکل و اسپری و پارچه نرم تمیز می کنیم .
۵٫ قسمت MAIN COMPONENTS را بطور کامل باز میکنیم.
۶٫ تمام قسمتهای داخلی دستگاه را بوسیله باد فشار بالا تمیز میکنیم
۷٫ محورهای فلزی را با اسپری تمیز کرده و سپس روغنکاری میکنیم .
۸٫ تمام چرخ دنده ها را از گرد و غبار پاک کرده و سپس آنها را روغنکاری میکنیم .
۹٫ کاور زیرین دستگاه را با اسپری و الکل تمیز می کنیم
۱۰٫ MAIN COMPONENT را روی پایه های خود بسته و هد دستگاه را به فلات کابل آن وصل میکنیم.
۱۱٫ از دستگاه تست پرینت جهت تمیز کردن هد دستگاه می گیریم و درون هد را با اسپری تمیز می کنیم . ۱۲٫ همه قسمتهای باز شده را پس از خشک شدن بسته و از آن تست پرینت می گیریم ( این تست از همه قسمتهایورودی کاغذ انجام می شود یعنی بالا ، عقب ، جلو )
۱۳٫ دستگاه را به محل استفاده منتقل و پس از تست تحویل کاربر می دهیم .
(C چاپگر جوهر افشان:
۱٫ از دستگاه تست پرینت گرفته می شود .
۲٫ کارتریج های دستگاه را باز کرده و کنار می گذاریم .
۳٫ کاور دستگاه را باز میکنیم .
۴٫ تمام قسمتهای آنرا باد فشار بالا میگیریم .
۵٫ قسمتهای متحرک ، چرخ دنده ها و محورها را از گرد و غبار تمیز و سپس روغنکاری می نمائیم .
۶٫ قسمتهای الکترونیکی را با اسپری خشک تمیز می کنیم.
۷٫ همه قسمتهای دستگاه را پس از خشک شده بسته و از آن تست چاپ میگیریم .
۸٫ به محل مورد استفاده منتقل و تحویل کاربر می دهیم.
سرویس دوره ایسیستم های سخت افزاری، آغاز شد به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی آستان قدس رضوی، گروه سختافزار مدیریت هستهی اجرایی فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه، هر ساله بازدیدهای دورهای را از تجهیزات سختافزاری و شبکهی سازمان مرکزی انجام میدهد. عملیات سرویس دورهای سیستمهای سختافزاری مجموعهی آستان قدس رضوی آغاز شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی آستان قدس رضوی، گروه سختافزار مدیریت هستهی اجرایی فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه، هر ساله بازدیدهای دورهای را از تجهیزات سختافزاری و شبکهی سازمان مرکزی انجام میدهد.
در این بازدید، تجهیزات سختافزاری حدود ۱۵۰۰ دستگاه رایانهی فعال در سازمان مرکزی و حرم مطهر رضوی اعم از رایانه و تجهیزات جانبی بازدید و همچنین در فاز مجزا تجهیزات شبکه اعم از رک و سوئیچ های فعال در گستره جغرافیایی شبکه آستان قدس رضوی مرتب سازی و سرویس دوره ای می شوند. تجهیزات رایانهای پس از عیبیابی تعمیر و بعد از سرویس در اختیار کاربران قرار میگیرد.
عمر سیستمهای سختافزاری با این فعالیت افزایش یافته و مشکلات ناشی از خرابی دستگاهها به حداقل میرسد.
در حال حاضر حدود ۱۶۰ رایانهی کامل در حوزههای هستهی مرکزی گزینش، مدیریت برنامه و بودجه، مدیریت بازرسی، گروه ساماندهی اموال، روابط عمومی و دبیرخانهی کل و بازدید شده اند.
برچسبها: مرکز پشتیبانی و سرویس شبکه های کامپیوتری ادامه مطلب
+ نوشته شده توسط صادق قنبری در جمعه هفتم خرداد ۱۳۹۵ و ساعت ۱۲:۳ | نظر بدهید
مزایای استفاده از برنامه های سرویس نگهداری- PM
با اجرای صحیح برنامه های سرویس نگهداری تجهیزات-PM :1-خرابی ها و تعمیرات اتفاقی تجهیزات کاهش می یابد.۲-کارایی کلی تجهیزات افزایش می یابد.۳-دوره عمر مفید تجهیزات افزایش می یابد.انواع برنامه های سرویس و نگهداری:۱-(EM(emergency maintenance:در این برنامه تعمیر تجهیزات بعد از اولین خرابی رخ داده صورت می گیرد.مانند: عادت اکثر ما ایرانی ها در نگهداری از خودرو، یعنی تا خراب نشود آن را به تعمیرگاه نمی بریم.۲-(CM (corrective maintenance:در این برنامه تعمیر تجهیزات بعد از بوجود آمدن علایم ابتدایی صورت می گیرد.مانند: فنی که بر اثر کار زیاد به صدا افتاده است.
۳-(PM (preventive maintenance:در این برنامه سرویس تجهیزات در سیکل های زمانی خاصی و بر اساس زمان بندی مشخصی صورت می گیرد. بنابراین احتمال بروز شکست یا خرابی برای دستگاه کاهش می یابد.مانند: اکثر قراردادهای سرویس و نگهداری تجهیزات و دستگاههای یک سازمان(آسانسور و …)
فرم بازدید دوره ای کامپیوتر,
نمونه قرارداد پشتیبانی کامپیوتر,
– وجود سرورهای متعدد:
هدف اصلی یک Data Center در اختیار گذاشتن سرورهای مختلف برای مشتریان است. سرورهای مورد استفاده با توجه به نیاز و امکاناتData Center تعیین می شود. تنها تفاوت مهم، نوع سرورهای مورد استفاده توسط Data Center است. در Data Center ها بسته به انتخاب مارک سرور می توان از سرورهای مستقل به عنوان مثال سری DL سرورهای HP و یا سرورهای HP BL ها استفاده کرد. در صورت استفاده از سرورهای Blade (BL) می توان حجم کمتری از فضا و همچنین مصرف پایین تر برق را داشت و با استفاده از Storage ها و استفاده از تکنولوژی مجازی سازی ترکیب کاملی از آخرین تکنولوژی ها را به همراه هم داشت و سپس بر اساس این زیرساخت پشرفته و با توجه به تکنولوژی High availability تضمین ارائه سرویس به صورت مداوم را داد .
سرویس دوره ای مرکز پشتیبانی انفورماتیک ایران با استفاده از استانداردهای ITIL بوده که در مورد تجهیزات سیستم کامپیوتر و چاپگر بشرح زیر است :
۱- روشن نمودن دستگاه در حضور کاربر و بررسی مراحل بوت از ابتدا تا ورود کامل به محیط ویندوز
۲- ثبت مشخصات فنی قطعات دستگاه ، اطلاعات شبکه ای و مشخصات عمومی سیستم و کاربر با توجه به نیاز واحد انفورماتیک ( معمولا جهت استفاده در نرم افزارهای کنترل و آمار و گزارشها استفاده می گردد )
۳- پرسش از کاربر جهت ذکر موارد ومشکلات دستگاه در صورت وجود مشکل ( در صورت داشتن قرارداد پشتیبانی پس از سرویس حل میگردد و در غیر این صورت به بخش انفورماتیک گزارش می شود )
۴- خاموش نمودن کامل دستگاه و نظارت بر صحت مراحل SHUTDOWN
۵- باز کردن دستگاههای متصل بیرونی نظیر مانیتور ، چاپگر ، اسکنر و سایر دستگاهها
۶- انتقال کیس دستگاه ، مانیتور و سایر متعلقات به محل سرویس ( محل سرویس که قبلا مشخص گردیده و دارای شرایط خاص می باشد . )
۷- باز نمودن قسمتهای ( به ترتیب ) : دربهای کناری کیس ، پاور ، درایو های نوری ، فلاپی درایو ، کارت گرافیک ، کارتهای شبکه و مودم ( در صورت وجود کارتهای دیگر ) – رم – فن CPU – CPU – مادر بورد
۸- تمامی قطعات جداشده به این ترتیب سرویس میگردند :
· گرفتن باد با فشار بالا توسط دستگاه بلوور
· قسمتهای اتصالی قطعات با اسپری خشک شوینده شسته و با مسواک نرم تمیز میگردد .
· قسمتهای حساس را با قلم مو نرم گرد گیری می شود .
· قطعاتی که دارای فن می باشند ، فن آنها را در صورت نیاز روغن کاری نوده و با قلم مو قسمتهای داخلی آنرا تمیز می نماییم .
· جعبه پاور دستگاه باز شده و داخل آنرا باد فشار بالا می گیریم . فنهای آنرا در صورت نیاز روغنکاری می کنیم .
· در صورت نیاز درایوهای نوری باز شده و سرویس میگردند .
· تمامی اسلتهای روی مادربورد با اسپری خشک و مسواک و قلم مو تمیز شده و سرویس می گردد .
· داخل کیس را باد فشار بالا گرفته و سپس با دستمال پارچه ای نرم و اسپری تمیز کننده داخل و بیرون آنرا تمیز می نماییم .
۹- پس از خشک شدن قطعات آنها را دوباره اسمبل کرده و درب جعبه کیس را می بندیم .
۱۰-درب جعبه مانیتور را باز نموده و داخل آنرا گرد گیری می کنیم .
۱۱-کل سیستم را روشن کرده و تست می کنیم .
۱۲-دستگاه را به محل مورد استفاده منتقل کرده نصب ، روشن و تحویل کاربر می دهیم .
هدف اصلی یک Data Center در اختیار گذاشتن سرورهای مختلف برای مشتریان است. سرورهای مورد استفاده با توجه به نیاز و امکاناتData Center تعیین می شود. تنها تفاوت مهم، نوع سرورهای مورد استفاده توسط Data Center است. در Data Center ها بسته به انتخاب مارک سرور می توان از سرورهای مستقل به عنوان مثال سری DL سرورهای HP و یا سرورهای HP BL ها استفاده کرد. در صورت استفاده از سرورهای Blade (BL) می توان حجم کمتری از فضا و همچنین مصرف پایین تر برق را داشت و با استفاده از Storage ها و استفاده از تکنولوژی مجازی سازی ترکیب کاملی از آخرین تکنولوژی ها را به همراه هم داشت و سپس بر اساس این زیرساخت پشرفته و با توجه به تکنولوژی High availability تضمین ارائه سرویس به صورت مداوم را داد .
– وجود سرورهای متعدد:
هدف اصلی یک Data Center در اختیار گذاشتن سرورهای مختلف برای مشتریان است. سرورهای مورد استفاده با توجه به نیاز و امکاناتData Center تعیین می شود. تنها تفاوت مهم، نوع سرورهای مورد استفاده توسط Data Center است. در Data Center ها بسته به انتخاب مارک سرور می توان از سرورهای مستقل به عنوان مثال سری DL سرورهای HP و یا سرورهای HP BL ها استفاده کرد. در صورت استفاده از سرورهای Blade (BL) می توان حجم کمتری از فضا و همچنین مصرف پایین تر برق را داشت و با استفاده از Storage ها و استفاده از تکنولوژی مجازی سازی ترکیب کاملی از آخرین تکنولوژی ها را به همراه هم داشت و سپس بر اساس این زیرساخت پشرفته و با توجه به تکنولوژی High availability تضمین ارائه سرویس به صورت مداوم را داد . ادامه مطلب …
بازدید دوره ای تجهیزات رو از نان شب واجب تر بدونید!!!!!
از دیتا سنتر هایی که در ایران بازدید کردم یک نکته که واقعا اعصابمو خورد میکرد این بود که یک سازمان هزینه های بعضا سنگینی برای دیتا سنتر هاش انجام میداد و راه اندازی میکرد ولی برای تامین و نگهداری از سیستم خود اصلا برنامه ریزی درستی نداشتند و وقتی به ادمین اون مرکز صحبت میکردم میگفت هر موقع صدای آلارم یا کارکرد بد فن و دستگاه ها رو شنیدم به اون سر میزنم یکی از رک هارو برای نمونه باز کردم که یک عدد وب سرور با لود بالا روش سوار بود متاسفانه اینقدر فن این سیستم ها گرد و غبار روش نشسته بود که اصلا رنگ اون رو نمیشد تشخیص داد و بر روی مادر برد کل سرور هم پر از خاک بود. مهندسین عزیز با شغل خود بازی نکنید حتما باید یک دیتا سنتر طبق استاندارد بین المللی روزانه دو نوبت و توسط دو نفر مجزا از لحاظ سخت افزاری و نگهداری چک شود باید یک چک لیست تهیه شود که شامل کنترل Air flow و دما میزان رطوبت و غبار.سلامت کاری سرور LED indicatorsوسلامت کامل فن ها و ….در ضمن چک کردن مسیر کابل ها از سقف و کف درون سینی ها برای حفاظت از خورده شدن توسط جوندگان یا کارمندان مخرب چک کردن دستگاه ها و متصل نشدن و اضافه نشدن دستگاهی به سرور بدون مجوز مثل فلش درایو یا wifi usb …
در آخر هم این نکته رو بگم که تمامی راه رو های دیتا سنتر و حتی بخش دستگاه های تهویه مانند کمپرسور ها و مسیر کانال های ورودی هوا از بیرون حتما باید توسط دوربین مدار بسته مراقبت ۲۴/۷ داشته باشند
همچنین یکی از ابزار هایی که نباید از مسئول دیتا سنتر جدا شود CFM meter هست که در ایران راحت یافت میشود و در تصویر زیر مشاهده میکنید
دیتاسنتر
دوستان پس بیاید کم کاری و سمبل کاری را کنار بگذاریم و برای جهانی شدن طبق استاندارد ها و اصول پیش بریم دیگه کار های خودتونو با مهندسان داخلی مقایسه نکنید با کل جهان مقایسه کنید..
مزایای استفاده از برنامه های سرویس نگهداری- PM
با اجرای صحیح برنامه های سرویس نگهداری تجهیزات-PM :1-خرابی ها و تعمیرات اتفاقی تجهیزات کاهش می یابد.۲-کارایی کلی تجهیزات افزایش می یابد.۳-دوره عمر مفید تجهیزات افزایش می یابد.
۱-(EM(emergency maintenance:در این برنامه تعمیر تجهیزات بعد از اولین خرابی رخ داده صورت می گیرد.مانند: عادت اکثر ما ایرانی ها در نگهداری از خودرو، یعنی تا خراب نشود آن را به تعمیرگاه نمی بریم.
۲-(CM (corrective maintenance:در این برنامه تعمیر تجهیزات بعد از بوجود آمدن علایم ابتدایی صورت می گیرد.مانند: فنی که بر اثر کار زیاد به صدا افتاده است.
۳-(PM (preventive maintenance:در این برنامه سرویس تجهیزات در سیکل های زمانی خاصی و بر اساس زمان بندی مشخصی صورت می گیرد. بنابراین احتمال بروز شکست یا خرابی برای دستگاه کاهش می یابد.مانند: اکثر قراردادهای سرویس و نگهداری تجهیزات و دستگاههای یک سازمان(آسانسور و …)
مزایای استفاده از برنامه های سرویس نگهداری- PM
با اجرای صحیح برنامه های سرویس نگهداری تجهیزات-PM :1-خرابی ها و تعمیرات اتفاقی تجهیزات کاهش می یابد.۲-کارایی کلی تجهیزات افزایش می یابد.۳-دوره عمر مفید تجهیزات افزایش می یابد.انواع برنامه های سرویس و نگهداری:۱-(EM(emergency maintenance:در این برنامه تعمیر تجهیزات بعد از اولین خرابی رخ داده صورت می گیرد.مانند: عادت اکثر ما ایرانی ها در نگهداری از خودرو، یعنی تا خراب نشود آن را به تعمیرگاه نمی بریم.۲-(CM (corrective maintenance:در این برنامه تعمیر تجهیزات بعد از بوجود آمدن علایم ابتدایی صورت می گیرد.مانند: فنی که بر اثر کار زیاد به صدا افتاده است.