تفوت بین سرور و یک رایانانه رومیزی یا یک لیپ تاپ معمولی چیست ؟ یکی از سئوالاتی که ذهن اکثر مردم رو به خودش درگیر کرده است و همیشه به محض این که بحث شبکه و سرور پیش میاد ، مدام بایستی به افرادی که تخصصی در این زمینه ندارند جواب بدیهم و علی الخصوص به مدیرانی که دوست ندارند هزینه ی زیادی برای ایجاد زیر ساخت ارتباطی شرکت خودشان داشته باشند . اما برای مهندسان کامپیوتر و بویژه مدیران شبکه این امر مسجل شده که تفاوت بین سرور و پی سی و لپتاپ دقیقا در چیست و نمی شود بجای سرور از یک پی سی معمولی استفاده کرد و انتظار براوردن خواسته هایمان را داشته باشیم .
قطعا هر شرکت برای داشتن یک شبکه قدرتمند و روان و بدون قطعی های دردسر ساز در فکر خرید بهترین و در عین حال خرج هزینه کمتر برای زیرساخت خودش میباشد . ازین رو بعد از انتخاب ملزومات و تجهیزات مرتبط نوبت به انتخاب سرور ها میرسد . یکی از مهمترین و شاید اصلی ترین بخش راه اندازی یک دیتا سنتر برای شبکه داخلی یک سازمان . به طوری که پر هزینه ترین مرجله راه اندازی آن می باشد . در بازار انواع مختلفی از سرور ها موجود می باشند ، از سری سان-اوراکل گرفته تا سرور های عجیب و قریب فوجیتسو ( اخیرا با اوراکل یکی شده اند) اما از سرور های قدرتمند دل تا سرور های پر سرعت IBM ! اما ما با طرح این نوشته میخایم نسل جدیدی از سرور های شرکت HPE را معرفی کنیم . سروری که با وجود رقبای بسیار قدرتمند همچنان در صدر جدول پرفروش ها خودنمایی می کند . این سرور از نسل نهم خانواده Proliant می باشد که پردازشگر های قدرتمند ZEUN شرکت اینتل را در قلب خودش جای داده است . با ما همراه باشید تا بیشتر با این سرور جالب آشنا شویم.
HPE ProLiant DL380 Gen9 Server
شاید لقب بهترین سرور را بتوان به DL380 داد چرا که این نام تنها شایسته ی پرفروش ترین سرور سالهای اخیر بازار سرور می باشد . DL380 با بازدهی و کارایی بسیار خود در کنار مقرون به صرفه بودنش دوستداران بسیاری را حذب خودش کرده است .
در طراح این سرور به نحوی عمل شده است که در اوج کارایی و بهره وری به صورت بسیاری موفقی از هزینه های اضافی جلوگیری شود و برای شرکت ها و سازمان ها مقرون به صرفه باشد . HPE با تعبیه ی آخرین نسل پردازشگر های E5-2600 v4 در قلب این سرور ، ۲۱درصد کارایی آن را افزایش داده و با بهره مندی از نسل جدید حافظه های هوشمند ۲۴۰۰ MHZ DDR4 خودش تا سقف ۳ترابایت افزایش عملکرد ۲۳ درصدی را در آن عملی کرده است . پشتیبانی از ۱۲ Gb/s SAS و ۴۰ Gb NIC از سایر مزیت های جذاب آن هست .
شاید بتوان گفت هر سروری دیگر بتواند که از ۳ ترابایت حافظه ی DDR4 استفاده کند ولی بایستی توجه کرد که هر سروری نمی تواند از نسل جدید کارت های حافظه ی ۱۲۸ GB نیز استفاده کند و در حال حاضر در این رده ، این فقط HPE DL380 هست که می تواند از کارت حافظه های سری ۱۲۸GB DD4 استفاده کند که این امر علاوه بر افزایش ۲۳ درصدی عملکردش ، سرعت پردازش و انتقالات اطلاعات را در این سرور تا حدی بهبود می بخشد .
همچنین HPE برای اولین با در این سرور ها از حافظه های ماندگار و غیر فرار DIMM (NVDIMM) بهینه شده برای سرور های خودش نیز استفاده می کند که راندمان کار سرور برای محیط های تحلیلی را افزایش می دهد .
اما کمی نیز برای آن دسته از دوستانی که دوست دارند از سرور خود بجای ذخیره ساز نیز استفاده کنند صحبت کنیم 🙂 DL380 این بار با تعداد زیادی درگاه برای جاسازی هارد های SFF , LFF , SSD وارد میدان رقابت شده . انواع مدل های مختلف این سرور دارای ظرفیت های ۴ یا ۱۲ تایی برای هارد های LFF و ۸ و ۱۰ و ۱۶ و ۱۸ و ۲۴ تایی برای SFF معرفی شده اند .
اما هیجان انگیز ترین قسمت معرفی این سرور ، مربوط به پردازشگر این سرور می باشد . سری E5 اینتل در نسل های قبلی خود عملکرد بسیار قابل قبولی را در بنچمارک ها و نتایج آزمایشات بجای گذاشته اند و این بار HPE با همراه ساختن سری جدید این پردازشگر ها با DL380 آن را رقیبی جدید برای سایر سرور های موجود در بازار ساخته است . پردازشگر های ارائه شده برای این سرور خانواده ی Intel® Xeon® E5-2600 v3 و Intel® Xeon® E5-2600 v4 را شامل می شود که از ۴ تا ۲۲ هسته برای پردازش را ارائه می دهند . این سرور در مدل های یک یا دو پردازشگری عرضه می شود .(در مدل های یک پردازشگری امکان ارتقاء به دو پردازشگر وجود دارد .)
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
[…] معرفی سرور محبوب HPE ProLiant DL380 Gen9 مرکز فروش […]
[…] معرفی سرور محبوب HPE ProLiant DL380 Gen9 مرکز فروش […]