به نام خدا. امروز نیاز هر سازمانی به طور حتم یک یا دو نرم افزار سازمانی می باشد. نرم افزار های حسابداری، اتوماسیون و مدیریت انبار ازین دست نرم افزار های می باشد که برای راه اندازی در سازمان باید یه کامپیوتر مجزا برایشان کنار گذاشت. با یک حساب سر انگشتی باید یه چند میلیونی رو برای این کیس ها هزینه کنیم. حتی اگر توان این هزینه را هم داشته باشیم باید قید یه سری چیزا رو هم بزنیم. مثل بکاپ و رید هارد ها، فن های ریداندنت و حتی کارت شبکه های پیشرفته …

اما این روز ها بحث سرور ها بین مدیران سازمان ها و مسئولان فنی شرکت ها خیلی خیلی داغ شده. واردات با قیمت مناسب سرورهای دست دوم، وجود انواع سرور های مختلف برای کاربرد های مختلف و همچنین نیاز شرکت ها به هزینه برای نرم افزار های مدیریتی خود، باعث شده تا مدیران دست به جیب شوند و سرور هایی متناسب با نیاز خود را خریداری نمایند. اما اینکه چه سروری به کار چه موضوعی میخورد خود داستان درازی دارد .

ما در این بحث قصد داریم تا یک راهنمایی ساده برای دوستانی که نیاز به سرور برای نرم افزار حسابداریشان را دارند، داشته باشیم و در اختیارشون بزاریم.

نرم افزار های حسابداری جزو سیستم هایی هستند که عملا نیاز هر شرکت یا سازمانی که چه سالها و چه تازه فعالیت خودش رو شروع کرده هست. یک امر واجب و اجتناب ناپذیر که بایستی بابتش هزینه کنیم. نرم افزار های متنوعی هستند که می توان بسته به نیاز خود انها را تهیه کرد. اما مهم نوع نرم افزار و نحوه ای اتصال آن هست. این که نرم افزار حسابداری شما تحت وب هست یا یک نرم افزار بر بستر ویندوز. چه تعداد یوزر و کاربر در ان واحد به آن متصل هستند. نوع برنامه نویسی به چه نحو هست و مهم تر از همه آیا برنامه نویسی استاندارد و بدون خطایی دارد !؟ این مورد تقریبا در بین محصولات وطنی پیدا نمی شود. چرا که من خودم به شخصه اکثر نرم افزار هایی که دیدم یک یا بیشتر در اونا خطایی مربوط به اجرای نرم افزار رو دیدم که معمولا با ریستارت نرم افزار خطا رفع می گردد. اما اجازه بدهید وارد قضاوت این برنامه ها نشویم و کمی هم از محاسن بگوییم که یکی از این موارد نیاز کمتر به منابع برای اجرای انها هست. به طوری که شما میتوانید این نرم افزار ها را روی یک سیستم کامپیوتر معمولی نیز اجرا کنین.

در کل نرم افزار های حسابداری به دو دسته تحت وب و تحت ویندوز دسته بندی می شوند.

نرم افزار های تحت وب سریع هستن و حتی میتونن از با یه اینترنت کم سرعت نیز از راه دور استفاده بشوند و بتونن به سرور اصلی وصل بشن. این نرم افزار ها بیشتر برای محموعه هایی مناسب هست که دارای شعب بسیار توی شهرستانا هستن. مثل فروشگاه های زنجیره ای که سرور در تهران و کلاینت ها در شهرستان هستند. ما برای این مجموعه ها معمولا ۴ هسته برای خود سرور و ۱۶ گیگ رم برای نصب نرم افزار در نظر میگیریم. برای هر ۱۰ یوزر اضافه هم ۱۶ گیگ رم منطقی هست. شاید بپرسید شبکه و هارد چه نیازمندی هست، که باید بگویم با زیر ساخت فعلی کشور نتوردک ۱گیگ جوابگو هست و در مورد هارد این امر کاملا بستگی به خودتان دارد. شاید بخاهید با ۳۰۰ گیگ رید شده کارتان را انجام بدهید شاید هم یک ترابایت SSD نیازتان را رفع میکند. پیشنهاد ما یا استفاده از رید۵ برای هارد های SAS و SATA هست و استفاده از رید ۱ برای حافظه های SSD می باشد.

حال برای مثال، یک فروشگاه زنجیره ای با ۶۰ شعبه سراسر کشور و تعداد ۲ یوزر در هر شعبه چه نیازمندی را خواهد داشت که من سرور زیر رو بهشون پیشنهاد خواهم کرد ( البته مدل سرور مهم نیست صرفا سخت افزار مورد نظر می باشد ) :

HP Proliant DL380p Gen8

۲x intel xeon E5-2650v1

۶x HP 16GB DDR3 Ram

۵x HP 300GB 10K SAS

۲x HP 500w PS

اگه دقت کنین من تو این کانفیگ دوتا پردازنده ۸ هسته ای برای بالا بردن سرعت لود صفحات، ۹۶ گیگ هم برای کلاینت ها استفاده کرده ام. این مدل سرور علاوه بر این که نیاز شما رو به کل از بابت سرور حسابداری تحت وب رفع میکنه، میتونه منابع زیادی رو هم برای سایر نرم افزاراتون مانند CRM و اتوماسیون فراهم کنه و اجازه نده مجموعه هزینه های دیگه ای برای تامین سرور بیشتر داشته باشه .

اما اجازه بدین کمی هم در مورد انتخاب سرور برای سیستم های حسابداری تحت ویندوز صحبت کنیم. که عملا خورنده رم سرور هستن. به قولی ادعای خیلی بالایی دارن و من ازین نرم افزار ها متنفر هستم درحالی که نرم افزار مجموعه خودمون هم تحت ویندوز هست 😀 کاری نمیشه کرد.

این نوع نرم افزار ها پر هستن از خطاهای دیباگ و اجرایی نرم افزار، اما در عوض پایدار هستند و خیلی وقت ها بدون نیاز به سرور کارشون رو ادامه میدن. خاطره انگیز ترین این نرم افزار ها، نرم افزار هلو هست. یه نرم افزار کاربردی که برای انواع کسب و کار ها سفارشی سازی شده و یه تیم قوی پشتش هستن. نرم افزار های دیگه ی خوبی هم مانندا صدارا و … هم هستن که استفاده ازشون خالی از لطف نیست.

اگه دقت کنین من گفتم خورنده رم! اره این نرم افزار ها برای اجرای توی شبکه نیاز دارن که حداقل ۱۶ گیگ رم رو داشته باشن تا بدرستی بتونن توی محیط ویندوز کار کنن. ازین ور هم برای ارتباط بین سرور کلاینت هم نیاز هست یه شبکه ی اینترانت بر قرار باشه . فرض کنیم ما یه مجموعه ۴۰ نفره داریم که همه مستقیم به این نرم افزار وصل هستن. بخشی تو واحد فروش، بخشی تو واحد فنی و … همه میانگین با هم متصل به سرور هستند . در این صورت بهترین انتخاب یک سرور با کانفیگ زیر خواهد بود که من برای هر ۵ نفر ۱۶ مگ رم در نظر گرفته ام. تعداد ۸ هسته برای این تعداد به خوبی جوابگو خوهد بود .

HP Proliant DL380p Gen8

۲x intel xeon E5-2650v1

۱۱x HP 16GB DDR3 Ram

۵x HP 300GB 10K SAS

۲x HP 500w PS

حال با این تعاریف شاید بگویید خب باید چه هزینه ای بابت این سرورها هزینه کنیم که یک سئوال خیلی خوب هست. اما بهتر است این مورد رو با کارشناسان واحد فروش در میان بزارین.

من فکر میکنم تا اینجا تونستم تا یه حدی شما رو با فضای کار اشنا کنم. اگر فکر میکنن باز هم نیاز هست تا راهنمایی بشین و یه انتخاب خیلی خوب و مناسب داشته باشین، میتونین با بچه های واحد فروش یه گپ مفصلی داشته باشین.

با تشکر

سعید قنبری

* این مقاله به زمون خودمونی نوشته شده. امیدوارم با انتقادات و پیشنهادات خودتون، کمک کنین این مقاله پربار و کامل بشه.

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

سلام

از این که منتخب شما بوده ایم، به خود می بالیم. تمام سعی و تلاش ما در جهت جلب رضایت خاطر شما خواهد بود. 

دوست عزیز از طریق شماره های زیر میتوانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟