بالاخره بعد از کلی انتظار اوبونتو نسخه ۱۶.۴ با پشتیبانی بلند مدت (LTS) در تاریخ ۲۱ آوریل امسال انتشار یافت.
اوبونتو در این نسخه جدید تغییرات زیادی پیدا کرده و تقریبا اکثر باگ هایش رفع شده است و همچنین یکسری از برنامه ها و قابلیت های جدیدی را به آن اضافه کرده است.در این نسخه LTS یا همان Long Time Support که بیشتر از نسخه های دیگر پشتیبانی می شود (۳ سال) دسکتاپ ها تغییرات زیاد و قابل توجهی داشته اند که در این مطلب می خواهیم انواع این تغییرات را با هم بررسی کنیم:
Ubuntu Unity
یونیتی دسکتاپ پیش فرض اوبونتو می باشد و از آنجایی که از برنامه ها و آپدیت ها و باگ های آن در این نسخه تا ۵ سال پشتیبانی می کند به کاربران پیشنهاد شده است که از این دسکتاپ استفاده کنند.
تغییرات در نسخه جدید عبارتند از:
۱) پشتیبانی از سخت افزار های جدید از جمله پردازنده های جدید اینتل (Skylake).
۲) شرتکات های جدید کیبرد.
۳) یونیتی ۷.۴ که قابلیت های زیادی از جمله تغییر نوار پنل به پایین هم وجود دارد.
۴) استفاده از Software به جای Ubuntu software center که در کل خیلی بهتر است، البته شما میتوانید همان مدریت برنامه سابق رو هم نصب کنید ولی در کل نیازی نیست.
۵) استفاده از کرنل جدید ۴.۴
۶) استفاده پیشفرض از پایتون ۳.۵
۷) قطع شدن پیشفرض جستجوی آنلاین در سرچ (Dash) به علت مشکلات جاسوسی که کاربران از آمازون دیده اند.
Ubuntu Gnome از دسکتاپ Gnome استفاده میکند و یکی از زیبا ترین دسکتاپ های اوبونتو می باشد و این هم که به مدت ۳ سال پشتیبانی میشود.
اوبونتو گنوم برای افرادی که تمایل دارند یک دسکتاپ زیبا و دارای جلوه های گرافیکی زیاد داشته باشند گزینه بسیار مناسبی می باشد. (به دلیل جلوه های گرافیکی روی سیستم های خیلی قدیمی کند می باشد)
تغییرات در نسخه جدید عبارتند از:
۱) ارتقا گنوم به ۳.۲۰
۲) استفاده از تم adwaita در ubuntu software center
۳) رفع باگ های جزئی سیستم
۴) اضافه شدن تصاویر زمینه
۵) مابقی تغییرات مانند اوبونتو یونیتی می باشد.
افرادی که از نسخه هایی غیر از ۱۵ به این نسخه آمده اند تغییرات زیادی را حس کردند ولی این نسخه نسبت به ۱۵ تغییرات خیلی زیادی نداشته است.
لوبونتو نیز تغییراتی داشته است و به مدت سه سال پشتیبانی میشود و در واقع بهترین گزینه برای سیستم های قدیمی و کم قدرت است به طوری که میتواند با ۵۱۲ مگابایت رم و ۱ گیگاهرتز cpu بهترین عملکردش را داشته باشد.
تغییرات
۱) آپدیت کرنل به ۴.۴
۲) آپدیت یکسری از برنامه ها از جمله فایرفاکس و لیبره آفیس
در قسمت Notify me of a new Ubuntu Version گزینه For any new versions را در صورتی که از اوبونتو ۱۵ استفاده میکنید بزنید و یا گزینه long-term support versions اگر از نسخه ۱۴ استفاده میکنید.
برنامه Software Updater رو باز کنید.
پس از آن تصویری مانند تصویر پایین را مشاهده می کنید.
برروی Upgrade کلیک کنید.
نکته : با توجه به پایین بودن سرعت اینترنت در ایران پروسه دانلود کردن فایل های جدید ممکن است زمانبر باشد در این زمان منتظر بمانید و سیستم را هم خاموش نکنید.