کسانی که به سرورهای اچ پی یا تجهیزات مرتبط با آن علاقه دارند، همیشه به دنبال ابزارهایی هستند که توضیحهای فنی را بهصورت کامل نشان دهند. یکی از این ابزارها، نرمافزار HPE Bulletin محسوب میشود. شاید همه افرادی که تازه وارد حوزه سرورهای اچ پی شدهاند در آغاز ندانند این نرمافزار چه کاربردی دارد. در ادامه این نرم افزار کاربردی را به طور کامل معرفی می کنیم.
معرفی نرم افزار HPE Bulletin (اچ پی بولتن)
نرم افزار HPE Bulletin ابزاری است که برای مشاهده اطلاعات سرورها و تجهیزات گوناگون به کار میرود. این برنامه معمولا میان متخصصان سرور و کارشناسان شبکه طرفدار دارد. دلیل این محبوبیت به این موضوع مرتبط است که مشخصات سختافزاری و نرمافزاری دستگاههای HP را یک جا درون خود جای داده است. این ویژگی باعث میشود مهندسان در زمان کمتری به اطلاعات مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند.
نرم افزار بولتن، در حقیقت مانند یک مرجع مرکزی به حساب می آید. کسانی که قصد دارند بدانند یک قطعه حافظه رم از نظر نسل، پارت نامبر یا حتی نوع سازگاری با سرور چه وضعیتی دارد، میتوانند به این نرمافزار رجوع کنند. این برنامه را با نام HPE Product Bulletin نیز میشناسند. اگر کسی از نسخههای مختلف سرورهای HPE، استوریجهای آن یا محصولات دیگر برند اچ پی استفاده میکند، دانستن مشخصات فنی همواره برایش اهمیت دارد.
نباید فراموش کرد که این برنامه را میتوان مثل یک دیتابیس همهجانبه نیز دید که اطلاعات مهمی از مدلهای مختلف سرور، تجهیزات شبکه، استوریجها و متعلقات آن را در خود دارد. نکته جالب این است که این نرمافزار حتی در بحث آپگرد دادهها هم قابلیت دارد و همواره به آخرین اطلاعات می توان دسترسی داشت. همین وسیله برای افرادی که قصد انتخاب قطعات سرور را دارند یا فروشندگی این محصولات را دنبال میکنند، مفید خواهد بود.
ویژگی نرم افزار HPE Bulletin
این نرم افزار کاربردی چندین ویژگی و مزیت مهم دارد. برخی از این ویژگی ها عبارت اند از:
۱) به روزرسانی خودکار اطلاعات
اچ پی بولتن برای دسترسی به آخرین مشخصات فنی و دیتا شیتهای جدید شیوهای دارد که هنگام اتصال به اینترنت، اطلاعات را دانلود میکند. این روند به شکل خودکار بروزرسانی می شود. برخی افراد، مخصوصا مدیران شبکه، زمان زیادی صرف جمعآوری و خواندن دیتا شیتها میکنند. ولی به لطف این برنامه، بخش زیادی از این دغدغه برطرف میشود. هنگامی که نرمافزار باز است و اتصال اینترنت برقرار است، تنها کافی است کاربر دکمه Update را بفشارد و فرایند را دنبال کند. حتی میتوان در بخش زمانبندی آپلود، ساعتی را مشخص کرد تا برنامه در ساعت دلخواه، دادههای جدید را بارگیری کند.
۲) شناسایی قطعات بر اساس پارت نامبر
یکی از نقاط قوت در HPE Bulletin، استفاده از شماره فنی یا پارت نامبر برای شناسایی یک محصول است. وقتی که شماره فنی قطعهای در این نرمافزار تایپ میشود، نرمافزار مشخصات فنی، نسل محصول، میزان سازگاری با سرور و حتی گزینههای قیمت را در اختیار میگذارد. به عبارتی، اگر حافظه رم یا پردازنده یا کارت شبکهای را بشناسید و مدل دقیقش را وارد کنید، این برنامه تمام جزئیات لازم را در اختیارتان میگذارد.
۳) دسترسی به گروه بندیهای QuickSpecs
در این نرم افزار مجموعهای به نام QuickSpecs قرار دارد که فهرست محصولات مهم HPE است. با وارد کردن نام یا استفاده از دستهبندیهایی که در بخش QuickSpecs تعبیه شده، مسیر دسترسی به سرور یا قطعه مورد نیاز، آسان میشود. QuickSpecs شامل دادههای فنی، تاریخ عرضه، مشخصات نرمافزاری و سختافزاری انواع محصولات شرکت HPEاست.
۴) قابلیت مقایسه نسخههای قدیمی و جدید
در برخی موارد، تغییرات در مشخصات محصولات جدید برای کاربران مهم است. اچ پی بولتن این امکان را دارد که تفاوت نسخه جدید QuickSpecs با نمونه قدیمیتر را برجسته کند و نشان دهد چه چیزهایی عوض شده است. این بخش تحت یک زبانه خاص به اسم QuickSpecs Changes نمایش داده میشود.
۵) ذخیره عکس و مستندات به راحت ترین شکل
افرادی که مایل هستند فایلهای PDF یا دیتاشیت مربوط به محصول خاصی را در ایمیل پیوست کنند یا در پوشهای داشته باشند، کافی است در نرمافزار HPE Bulletin، محصول را کشیده و در قسمت موردنظر رها کنند. این حرکت ساده باعث میشود یک PDF ایجاد گردد و اطلاعات دلخواه در آن ثبت شود. این روش موجب صرفهجویی در وقت و سادهتر شدن فرایند انتقال دادهها میشود.
۶) مشاهده قیمت محصولات و تبدیل نرخ ارز
به کمک دکمه Internet Price در نوار ابزار HPE Bulletin، میتوان قیمت ارزی محصول پیدا کرد. پارت نامبر را وارد میکنیم و برنامه قیمت دلاری را نشان میدهد. همانجا هم بخشی وجود دارد که نرخ ارز دلخواه را میتوان جایگذاری کرد. همچنین درصد تخفیف را وارد کرده و هزینه نهایی به شکل تقریبی حساب میشود.
۷) سفارشی کردن در هنگام به روزرسانی
در این نرمافزار بخشی به اسم Upload Setting وجود دارد که اجازه میدهد تعیین کنیم چه محصولات یا گروههایی دانلود شوند. این کار باعث میشود از دریافت اطلاعات بیاستفاده جلوگیری شود، مخصوصا در شرایطی که حجم اینترنت محدود است. ضمنا همینجا میتوان روز و ساعت دریافت دیتای جدید را هم تعریف کرد تا اگر لازم است فایلها در زمانی که اینترنت خلوتتر است گرفته شوند، تنظیم موردنیاز انجام شود.
۸) جست و جوی چندگانه
اگر به دنبال یک کلمه خاص در اطلاعات فنی یک محصول هستید، این نرم افزار نوار ابزار سادهای دارد که متن را هایلایت میکند. همچنین در تاریخهای مختلف، لیست محصولات اضافه شده یا اصلاح شده را میتوان بررسی کرد. این جنبه باعث میشود زمان پیدا کردن تغییرات یا ویژگیهای جدید کم شود.
روش دانلود نرم افزار HPE Product Bulletin
نسخههای مختلفی از این نرمافزار منتشر شده است؛ اما آنطور که در منابع رسمی اشاره شده، ورژن ۸ جدید ترین مدل است. برای گرفتن فایل نصبی، باید به بخش QuickSpecs در سایت اصلی Hewlett Packard Enterprise بروید.
آدرس رسمی (اگر فیلتر نباشد) معمولا http://h41370.www4.hpe.com/quickspecs/overview.html است. پس از ورود باید در بخش QuickSpecs Offline یا HPE Product Bulletin، دکمه Download HPE Product Bulletin را بزنید.
بعد از آن فایل چند مگابایتی برنامه را دریافت میکنید. اگر این صفحه در دسترس نبود احتمالا باید آدرس IP خود را تغییر دهید. پس از تمام شدن دانلود، یک فایل نصبی دارید که حجم آن در حدود ۱۲ مگابایت است. نکته مثبت این است که این برنامه هزینهای برای کاربران ندارد و نیاز هم نیست ثبتنام انجام شود. به همین دلیل بسیاری از مدیران شبکه یا کارشناسان، بهسرعت فایل را تهیه کرده و برای استفاده طولانیمدت آن را روی سیستم محلی خود نگه میدارند.
روش نصب نرم افزار HPE Bulletin
برای نصب گام به گام، میتوان مراحل زیر را به ترتیب انجام داد:
- پس از دانلود، فایل اجرایی را باز کنید. یک پنجره خوش آمدگویی ظاهر میشود که در آن گزینه Next را میزنید.
- در مرحله بعد، بخشی به نام License Agreement را خواهید دید. آن را مطالعه نموده و تیک پذیرش را فعال کنید تا بتوانید به گام بعدی بروید.
- پنجرهای با عنوان installation type پدیدار میشود که باید سه محل برای نصب فایلهای اجرایی و دیتا ایجاد کنید. میتوان مثلا یک پوشه اصلی به نام HPE در درایو D ساخت و درون آن سه فولدر جداگانه را مشخص کرد. در پایان روی گزینه Next بزنید.
- در بخش data file Retrieval، تغییری لازم نیست. فقط Next را میزنید.
- سپس به بخش Install Options میرسید که بسیار مهم است. این بخش باعث میشود دادههای لازم برای QuickSpecs و Library عکس محصولات دانلود شوند. در این مرحله، چون ایران به دلیل تحریم در لیست کشورها نیست، میتوان ایالات متحده (U.S) را انتخاب کرد. اگر مایل به داشتن عکس محصولات هستید، تیک Product Photo را هم بزنید.
- در همان بخش میتوانید با زدن دکمه Configure مشخص کنید قصد دارید اطلاعات کدام گروه محصول اچ پی را داشته باشید. برای نمونه سرورها، استوریجها، لوازم جانبی و… را میتوان به صورت جدا انتخاب کرد تا حجم دانلود اضافه نشود. سپس Next را میزنید.
- در مرحله بعد یعنی Locationباید نام یک شهر آمریکایی را بنویسید. مثلا Las Vegas یا Los Angeles. سپس Next را میزنید.
- ممکن است برنامه از شما بخواهد محل ساخت میان بر را تعیین کنید. با تیک زدن گزینههای دلخواه، روی Install کلیک کرده و منتظر اتمام مراحل میمانید.
- در آخر گزینه Finish را میزنید. حال، همه چیز نصب شده است. ولی برای تکمیل مسیر، باید آپگرد دادههای برنامه هم انجام شود.
مراحل آپگرید نرم افزار بولتن اچ پی (HPE Bulletin)
اولین باری که HPE Bulletin را باز میکنید، برای داشتن آخرین دیتای QuickSpecs و عکس محصولات لازم است آپگرید انجام دهید. آی پی ایران معمولا فی – لتر است، پس بهتر است از ابزارهای تغییر آی پی استفاده کنید.
وقتی نرمافزار بالا میآید در بالای صفحه گزینهای با عنوان Update قابل دیدن است. اگر ابزار تغییر آی پی فعال نباشد، این دکمه خاکستری میماند و کار نخواهد کرد.
پس از کلیک بر Update، برنامه شروع به دریافت فایلهای مرتبط با بخشهایی خواهد کرد که قبلا در مرحله Configure تیک زدهاید. از آنجا که عکس محصولات حجم زیادی دارد، کمی زمان لازم است.
هنگامی که فرایند آپگرید تمام میشود، نرمافزار شما آمادهاست تا جزئیات جدید محصولات و سرورها را نمایش دهد. بهتر است پس از آن، یک بار صفحه QuickSpecs را بررسی کنید تا مطمئن شوید اطلاعاتتان جدید است.
در صورت نیاز به ایجاد تغییر بخشهای دانلودی (به عنوان مثال اگر بعدها بخواهید استوریجی را که اول تیک نزده بودید، اکنون تیک بزنید) میتوان از منوی Upload بخش Upload Settings را باز کرد؛ آنجا گزینه Configure هم وجود دارد تا لیست محصولات را عوض کنید.
نحوه سرچ کردن در نرم افزار HPE Bulletin
افرادی که از این نرمافزار HPE Bulletin استفاده می کنند اغلب بیش از هر چیز، خواهان پیدا کردن مشخصات یک سرور، قطعه یا حتی پارتنامبر خاص هستند. برای این امر، دو شیوه وجود دارد:
– استفاده از منویQuickSpace : در ستون چپ نرمافزار، میتوان نام محصول را تایپ کرد. مثلا اگر دنبال اطلاعات HP ProLiant DL380 Gen10 هستید، کافی است “DL380 Gen10” را در کادر کمی بالاتر بنویسید و Enter بزنید. نرمافزار محصول را یافته و اطلاعات مربوط به آن را نمایش میدهد.
– باز کردن درختوارهها: در همان بخش چپ، دستهبندی سرورهای رک، سرورهای ایستاده، استوریج، کارتهای شبکه و… دیده میشود. اگر روی + کنار هر دسته کلیک کنید، زیرمجموعهها باز میشوند تا مدل دقیق را بیابید.
– وقتی به صفحه اصلی محصول وارد میشوید، میتوانید با دکمههای بالای صفحه خروجی PDF گرفته یا پرینت بگیرید. اینها همگی روند کار با دیتابیس محصول را راحتتر کردهاند.
– همچنین بخش فهرست History وجود دارد که آخرین جستوجوهای شما را یادآوری میکند. به همین شکل بخش Favorites هم دیده میشود تا یک محصول منتخب را ذخیره نمایید و بعدا بیابید.
شخصی سازی یا سفارشی کردن نرم افزار اچ پی بولتن
یکی از پرسشهای همیشگی کاربران، این است که اگر بخواهیم محصولات مشخص و دلخواه خود را فعال یا غیرفعال کنیم باید چه کار کنیم؟ پاسخ در منوی Update قرار دارد. شما بخشی با عنوان Upload Settings میبینید. در آنجا میتوانید:
- پیکربندی مربوط به QuickSpecs را اصلاح کنید. به عنوان مثال اگر در آغاز، فقط سرور پرولینت را انتخاب کرده بودید، الان میتوانید بخش مربوط به استوریج را هم تیک بزنید.
- اگر مایل باشید، میتوانید انتخاب کنید که عکسها را بارگیری نکند تا حجم دانلود مصرفی کم شود.
- همینطور میتوان زمانبندی آپگرید خودکار را تعیین کرد. یا اینکه بخواهید هر ماه یک بار جست و جو شود، میتوان بازه دلخواه را در فیلد زمانبندی قرار داد.
- چنین سفارشیسازیای در زمینه کاربرد روزمره، انعطاف بیشتری میدهد. چون ممکن است فردی تنها در بخش سرورهای نسل جدید فعال باشد و نیازی نداشته باشد کل تجهیزات قدیمی را هم دریافت کند.
جمع بندی
نرمافزار HPE Bulletin یا همان HPE Product Bulletin، ابزاری است که جنبههای گوناگونی را در بر گرفتهاست. این ابزار برای شناسایی و بررسی مشخصات سرور اچ پی، استوریجها و حتی سرور استوک و قطعات جانبی در سطح نرمافزاری و سختافزاری سودمند است. افراد میتوانند بعد از طی مراحل ساده دانلود، با استفاده از روشهای گفتهشده آن را روی ویندوز نصب کنند. سپس از مسیر آپگرید، دیتای جامع را دریافت کنند. این برنامه کاربردی، به خاطر داشتن بخشی مثل QuickSpecs، جستوجوی پارت نامبر و امکان مقایسه نسخههای گوناگون برای کارشناسان شبکه، فروشندگان تجهیزات برند HP و حتی کاربران خانگی که دستگاههای HPE را دارند، سودمند خواهد بود. دستیابی به قیمت بهروز، دیدن عکس و متون فنی و ذخیره بخشی از اطلاعات در قالب PDF هم، در این نرمافزار لحاظ شده است.